• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kycklinglårfilé med currybakade morötter

Kycklinglårfilé med currybakade morötter
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Kycklinglårfilé med currybakade morötter

5 steg att laga

12 ingredienser

50 m

Smart allt-i-ett rätt med kyckling och morötter som lagar sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra på spisen är en kryddolja med curry som sedan hälls över kycklingen. Servera med yoghurt, mango chutney, mandlar och mynta.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk curry madras (eller vanlig indisk gul curry)
  • 1 msk hel spiskummin
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 800 g hela morötter, små i storleken (dela dem annars en gång på längden)
  • 0,5 dl neutral olja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl sötmandel, rostad och hackad
  • 1 dl mango chutney
  • salt

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor och vitlöken grovt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Fräs hel spiskummin och curry i en torr stekpanna. Häll i oljan och ta från värmen. Låt svalna något och sväng sedan runt morötter, lök och kycklinglårfilé i oljan så de täcks av olja och kryddor.
  4. Lägg allt i en ugnssäker form (om inte stekpannan tål att stå i ugnen), var noga med att du får med all kryddolja från stekpannan. Krydda med salt. Tillaga i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills kycklingen är genomstekt och morötterna är mjuka.
  5. Servera med yoghurt, hackad mynta och rostad, hackad mandel samt mango chutney.