Kycklinglårfilé med currybakade morötter
Kycklinglårfilé med currybakade morötter
12 ingredienser
50 m
Smart allt-i-ett rätt med kyckling och morötter som lagar sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra på spisen är en kryddolja med curry som sedan hälls över kycklingen. Servera med yoghurt, mango chutney, mandlar och mynta.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 msk curry madras (eller vanlig indisk gul curry)
- 1 msk hel spiskummin
- 2 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 800 g hela morötter, små i storleken (dela dem annars en gång på längden)
- 0,5 dl neutral olja
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 kruka mynta
- 1 dl sötmandel, rostad och hackad
- 1 dl mango chutney
- salt
Gör så här
- Skala och skär löken i klyftor och vitlöken grovt.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Fräs hel spiskummin och curry i en torr stekpanna. Häll i oljan och ta från värmen. Låt svalna något och sväng sedan runt morötter, lök och kycklinglårfilé i oljan så de täcks av olja och kryddor.
- Lägg allt i en ugnssäker form (om inte stekpannan tål att stå i ugnen), var noga med att du får med all kryddolja från stekpannan. Krydda med salt. Tillaga i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills kycklingen är genomstekt och morötterna är mjuka.
- Servera med yoghurt, hackad mynta och rostad, hackad mandel samt mango chutney.