Kycklinglårfilé med currybakade morötter

Kycklinglårfilé med currybakade morötter
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Kycklinglårfilé med currybakade morötter

77

5 steg att laga

12 ingredienser

50 m

Smart allt-i-ett rätt med kyckling och morötter som lagar sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra på spisen är en kryddolja med curry som sedan hälls över kycklingen. Servera med yoghurt, mango chutney, mandlar och mynta.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk curry madras (eller vanlig indisk gul curry)
  • 1 msk hel spiskummin
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 800 g hela morötter, små i storleken (dela dem annars en gång på längden)
  • 0,5 dl neutral olja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl sötmandel, rostad och hackad
  • 1 dl mango chutney
  • salt

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor och vitlöken grovt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Fräs hel spiskummin och curry i en torr stekpanna. Häll i oljan och ta från värmen. Låt svalna något och sväng sedan runt morötter, lök och kycklinglårfilé i oljan så de täcks av olja och kryddor.
  4. Lägg allt i en ugnssäker form (om inte stekpannan tål att stå i ugnen), var noga med att du får med all kryddolja från stekpannan. Krydda med salt. Tillaga i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills kycklingen är genomstekt och morötterna är mjuka.
  5. Servera med yoghurt, hackad mynta och rostad, hackad mandel samt mango chutney.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer