I samarbete med ViktVäktarna

Kycklinglåda med krämig sås

45 m
4
Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis
Foto: ViktVäktarna
45 m
4

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 paprikor
  • 2 dl ost 17%, riven
  • sallad

Sås

  • 200 g färskost 11%
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 msk oxfond
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk chilisås
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatis.
  2. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i margarin. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprika och lägg över kycklingen.
  3. Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
  4. Häll den varma såsen över kycklingen. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept