I samarbete med ViktVäktarna

Kycklinglåda med krämig sås

84 röster
45 m
4
Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis
Foto: ViktVäktarna

Kyckling i gratängsås gjord på färskost, matlagningsgrädde och chilisås blir både krämigt och gott.

SmartPoints per portion: 11

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 paprikor
  • 2 dl ost 17%, riven
  • sallad

Sås

  • 200 g färskost 11%
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 msk oxfond
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk chilisås
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatis.
  2. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i margarin. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprika och lägg över kycklingen.
  3. Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
  4. Häll den varma såsen över kycklingen. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
Tips!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon
21 december 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept