• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kycklinglåda med krämig sås

Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Kycklinglåda med krämig sås

5 steg att laga

15 ingredienser

45 m

Kyckling i gratängsås gjord på färskost, matlagningsgrädde och chilisås blir både krämigt och gott.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g potatis
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 paprikor
  • 2 dl riven ost (17 %)
  • sallad

Sås

  • 200 g färskost (11 %)
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 1 msk oxfond
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk chilisås
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatis.
  2. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i margarin. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprika och lägg över kycklingen.
  3. Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
  4. Häll den varma såsen över kycklingen. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
Tips!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon

Fler tips från WW ViktVäktarna