I samarbete med WW ViktVäktarna

Kycklinglåda med krämig sås

123 röster
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 paprikor
  • 2 dl riven ost (17 %)
  • sallad

Sås

  • 200 g färskost (11 %)
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 1 msk oxfond
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk chilisås
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatis.
  2. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i margarin. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprika och lägg över kycklingen.
  3. Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
  4. Häll den varma såsen över kycklingen. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
Tips!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...