Kycklingköttbullar med zucchini och citron

114 röster
4
Kycklingköttbullar med zucchini och citron
Foto: TV4

Lättlagad pastarätt med kycklingköttbullar, persilja, citron och zucchini. Perfekt vardagsmiddag à la Tommy Myllymäki.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfärs
  • 1 dl kokt havregröt, kall
  • 1 ägg
  • 2 krukor bladpersilja, fint hackad
  • 0,5 citron, skalet av + saft
  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk salt
  • 1 zucchini, i tunna slantar
  • 1 bananschalottenlök, skivad
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 2 dl parmesanost, färskriven
  • spaghetti
  • olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda samman kycklingfärsen med havregröt, ägg, 1 kruka persilja, citronskal, 1 riven vitlöksklyfta och salt. Rulla köttbullar och stek i olivolja i ca 10 minuter på medelvärme. Nu kan du börja koka spaghettin.
  2. Höj värmen under stekpannan och tillsätt 2 skivade vitlöksklyftor och zucchini. Fräs i 3 minuter och tillsätt schalottenlök, solroskärnor och bladpersilja samt citronsaft. Vänd ned spaghettin och blanda runt ordentligt. Toppa med parmesanost vid servering.
11 november 2017
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...