Kycklingköttbullar med zucchini och citron

Kycklingköttbullar med zucchini och citron
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kycklingköttbullar med zucchini och citron

136

2 steg att laga

13 ingredienser

Lättlagad pastarätt med kycklingköttbullar, persilja, citron och zucchini. Perfekt vardagsmiddag à la Tommy Myllymäki.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklingfärs
  • 1 dl kokt havregröt, kall
  • 1 ägg
  • 2 krukor bladpersilja, fint hackad
  • 0,5 citron, skalet av + saft
  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk salt
  • 1 zucchini, i tunna slantar
  • 1 bananschalottenlök, skivad
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 2 dl parmesanost, färskriven
  • spaghetti
  • olivolja

Gör så här

  1. Blanda samman kycklingfärsen med havregröt, ägg, 1 kruka persilja, citronskal, 1 riven vitlöksklyfta och salt. Rulla köttbullar och stek i olivolja i ca 10 minuter på medelvärme. Nu kan du börja koka spaghettin.
  2. Höj värmen under stekpannan och tillsätt 2 skivade vitlöksklyftor och zucchini. Fräs i 3 minuter och tillsätt schalottenlök, solroskärnor och bladpersilja samt citronsaft. Vänd ned spaghettin och blanda runt ordentligt. Toppa med parmesanost vid servering.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer