Kycklingklubba med potatisklyftor, äpple och tomat

Kycklingklubba med potatisklyftor, äpple och tomat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingklubba med potatisklyftor, äpple och tomat

11 ingredienser

Äpplets syrliga smak, tillsammans med lime, ger fin brytning till kycklingklubborna.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 kg potatis
  • 5 schalottenlökar
  • 40 g smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 2 tomater
  • 1 äpple
  • 1 limefrukt
  • några kvistar bladpersilja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skär den i klyftor. Skala schalottenlöken. Fräs lök och potatisklyftor i smör. Lägg över i smord, ugnssäker form och krydda med salt, peppar och timjan.
  2. Krydda kycklingklubborna med salt och peppar och bryn skinnsidan i smör i en stekpanna. Lägg dem ovanpå potatisen och löken och ställ i ugnen i 45 minuter. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig.
  3. Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor. Ta bort kärnorna. Skär äpplet i klyftor och ta bort kärnorna. Låt tomat- och äppelklyftorna steka med de sista 5 minuterna av stektiden. Tvätta limefrukten, pressa ut saften och skär skalet i tunna strimlor. Häll limesaften över rätten före servering och dekorera med limeskal och bladpersilja.