Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Kycklinggryta röd curry med kokosmjölk
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

52

15 ingredienser

Röd currygryta på äkta thailändskt vis med kyckling, svamp, limeblad och kokosmjölk. Vill du göra den matigare, bjud med ris eller nudlar.

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 cm galangal
  • 4 cm färsk ingefära
  • 2 citrongräs
  • 2 röda chilifrukter
  • 150 g champinjoner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk röd currypasta
  • 3-4 limeblad
  • ca 2 msk fisksås
  • 800 ml kokosmjölk
  • olja, till stekning
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och finhacka galangal och ingefära. Skär chili och champinjoner i skivor.
  2. Skala och skär löken i strimlor och finhacka vitlöken. Banka citrongräset och finhacka därefter.
  3. Skär kycklingen i bitar.
  4. Hetta upp olja och stek röd curry under omrörning tillsammans med löken.
  5. Tillsätt ingefära, galangal, chili, citrongräs och vitlök och stek någon minut under omrörning.
  6. Häll i kokosmjölk, fisksås, kafirlimeblad, smulad buljongtärning och vatten.
  7. Tillsätt kyckling och champinjoner. Låt allting koka i ca 12 minuter.
  8. Toppa med koriander och servera!
  9. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din kokosgryta med kyckling. /Köket-redaktionen