Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

32 röster
4
Kycklinggryta röd curry med kokosmjölk
Foto: TV4

Röd currygryta på äkta thailändskt vis med kyckling, svamp, limeblad och kokosmjölk. Vill du göra den matigare, bjud med ris eller nudlar.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 4 cm galangal
  • 4 cm färsk ingefära
  • 2 citrongräs
  • 2 röda chilifrukter
  • 150 g champinjoner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk röd currypasta
  • 3-4 limeblad
  • ca 2 msk fisksås
  • 800 ml kokosmjölk
  • olja, till stekning
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och finhacka galangal och ingefära. Skär chili och champinjoner i skivor.
  2. Skala och skär löken i strimlor och finhacka vitlöken. Banka citrongräset och finhacka därefter.
  3. Skär kycklingen i bitar.
  4. Hetta upp olja och stek röd curry under omrörning tillsammans med löken.
  5. Tillsätt ingefära, galangal, chili, citrongräs och vitlök och stek någon minut under omrörning.
  6. Häll i kokosmjölk, fisksås, kafirlimeblad, smulad buljongtärning och vatten.
  7. Tillsätt kyckling och champinjoner. Låt allting koka i ca 12 minuter.
  8. Toppa med koriander och servera!
  9. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din kokosgryta med kyckling. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...