Kycklinggryta med röda linser

7 röster
40 min
4
Kycklinggryta med röda linser
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 dl röda linser
  • 3 msk berbere (torkad kryddblandning)
  • 400 g krossade tomater
  • salt
  • 2-3 dl vatten
  • rapsolja, till stekning

Servering

  • 150 g skärbönor (eller andra gröna bönor)
  • 1 msk berbere (torkad kryddblandning)
  • 4 port ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Stek löken i olja i en gryta tills den har fått färg. Tillsätt kyckling och berberekrydda. Stek ytterligare några minuter under omrörning. Vänd i vitlök och stek lite till.
  4. Vänd i linser, krossad tomat och vatten. Koka upp och låt sedan puttra under lock i ca 20-30 minuter, tills linserna mjuknar. Smaka av med salt.
  5. Ansa och skär skärbönorna i grova bitar. Stek dem mjuka i olja tillsammans med bereberekrydda.
  6. Servera kycklinggrytan med ris och gröna bönor.
  7. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kycklinggryta. /Köket-redaktionen
6 juni 2020