Kycklinggryta med kokos och curry

43 röster
45 min
4
Kycklinggryta med kokos och curry
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 hel kyckling (eller 800 g kyckling i bitar)
  • 1 msk ghee (kan ersättas med vanligt smör)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyfta vitlök, finhackad
  • 10 cm ingefära, grovriven
  • 1-3 msk curry
  • 400 g konserverade cocktailtomater
  • 400 ml kokosgrädde
  • 4 msk japansk soja
  • 1 kruka färsk koriander
  • 4 port jasminris, till servering
  • ev matfett, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stycka kycklingen till mindre bitar.
  2. Stek den sedan i en torr gryta så fettet i skinnet släpper. Använder du kyckling utan skinn behöver du tillsätta lite matfett.
  3. När kycklingen fått lite färg, tillsätt ghee (eller smör), lök, vitlök, ingefära och curry. Fräs i några minuter tills löken mjuknat. Tillsätt soja, konserverade cocktailtomater och kokosgrädde.
  4. Låt koka tills kycklingen är klar, minst 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med ris och toppa med koriander.
9 februari 2019