Kycklinggryta med chorizo och pressad potatis
Kycklinggryta med chorizo och pressad potatis
14 ingredienser
45 min
En fantastisk gryta med kyckling, kryddig chorizokorv och vitkål kryddad med kummin. En värmande gryta som passar lika bra i veckan som till helgen.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 400 g kycklinglårfilé, skinnfri och skuren i grova bitar
- 50 g smör
- 2 chorizokorvar, skivade
- 300 g vitkål, skuren i strimlor
- 2 gula lökar, skuren i strimlor
- 2 klyftor vitlök, skivade
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk kummin
- 1,5 l kycklingbuljong (ej koncentrerad)
- 0,5 kruka persilja, grovt hackad
- majsstärkelse
- 400 g potatis, skalad
- 20 g smör
- 0,5 kruka persilja, grovt hackad
Gör så här
- Stek kycklingen i smöret i en gryta tills den fått fin färg runtom.
- Tillsätt chorizon till kycklingen och fräs runt en liten stund.
- Tillsätt kålen, löken och vitlöken och vänd runt ytterligare någon minut.
- Rör i tomatpuré och kummin, låt det fräsa med ytterligare någon minut. Häll på kycklingbuljongen, koka i ca 10 minuter.
- Red av med lite majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja precis före servering.
- Koka potatisen. Häll av pressa den i en serveringsskål. Toppa den med några klickar smör, salt och hackad persilja.
- Servera grytan med pressad potatis.