Kycklinggryta med chorizo och pressad potatis

POPULÄRT
koket.se
Kycklinggryta med chorizo och pressad potatis
Foto: TV4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Kycklinggryta med chorizo och pressad potatis

13

14 ingredienser

45 min

En fantastisk gryta med kyckling, kryddig chorizokorv och vitkål kryddad med kummin. En värmande gryta som passar lika bra ikväll som till helgen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglårfilé, skinnfri och skuren i grova bitar
  • 50 g smör
  • 2 chorizokorvar, skivade
  • 300 g vitkål, skuren i strimlor
  • 2 gula lökar, skuren i strimlor
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kummin
  • 1,5 l kycklingbuljong (ej koncentrerad)
  • 0,5 kruka persilja, grovt hackad
  • majsstärkelse
  • 400 g potatis, skalad
  • 20 g smör
  • 0,5 kruka persilja, grovt hackad

Gör så här

  1. Stek kycklingen i smöret i en gryta tills den fått fin färg runtom.
  2. Tillsätt chorizon till kycklingen och fräs runt en liten stund.
  3. Tillsätt kålen, löken och vitlöken och vänd runt ytterligare någon minut.
  4. Rör i tomatpuré och kummin, låt det fräsa med ytterligare någon minut. Häll på kycklingbuljongen, koka i ca 10 minuter.
  5. Red av med lite majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja precis före servering.
  6. Koka potatisen. Häll av pressa den i en serveringsskål. Toppa den med några klickar smör, salt och hackad persilja.
  7. Servera grytan med pressad potatis.