Kycklinggratäng med grönsaker

NYHET
Kycklinggratäng med grönsaker ny
Foto: Köket.se
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Kycklinggratäng med grönsaker

8 ingredienser

En alldeles ljuvlig vardagsgratäng full av smaker med rostade grönsaker, kyckling i en currygratängsås tillagat med ris i botten av gratängformen. En enkel gratäng med klassiska smaker som älskas av många!

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingbröst, skuren i grova bitar
  • 1 broccoli, buketterna plockade och stammen tärnad
  • 1 purjolök, grovt skuren
  • 2 gula lökar, grovt skurna
  • 100 g spenat, plockad
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • 3 msk curry, gul
  • 4 portioner kokt jasminris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn de strimlade kycklingbitarna så de får en fin yta, salta och peppra och ställ sedan åt sidan.
  3. Hacka grönsakerna och fräs dem mjuka, ha i spenaten mot slutet, ställ åt sidan.
  4. Rosta curryn i panna med lite rapsolja, låt kallna.
  5. Blanda crème fraïche, grädde och curry i en skål.
  6. Bottna en ugnsfast form med riset, fyll på med kyckling och grönsaker. Skeda ut curryröran överst i formen och gratinera ca 15 minuter, servera direkt.