Krämig potatisgratäng serverad med kryddig kyckling. Gratängen får extra smak med fetaost, paprika och parmesan, medan kycklingen får sting av chipotle och fräschör från lime.
Skala potatisen och skär i tunna skivor, gärna med en mandolin. Strimla paprikan och ta bort kärnorna.
Lägg potatisskivorna tillsammans med strimlad paprika i en bunke. Riv i vitlök och tillsätt salt och peppar. Smula i fetaost och tillsätt riven parmesan, spara lite parmesan att toppa gratängen med. Blanda noga.
Lägg blandningen i en ugnssäker form, ca 20×30 cm. Häll över grädden och toppa med parmesan. Tillaga mitt i ugnen ca 45-50 minuter tills potatisen mjuknar. Låt stå en stund innan servering.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Krydda kycklingen runt om med salt och svartpeppar. Hetta upp olja i en traktörpanna med lock. Stek kycklingen på hög värme, ca 3-4 minuter på varje sida.
Häll marinaden över kycklingen i pannan. Stek sedan på medelhög värme i ca 12-15 minuter under lock. Låt kycklingen vila och skär sedan i fina skivor. Toppa med hackad persilja.