Kycklingfilé med potatisgratäng med paprika och fetaost

NYHET
Kycklingfilé med potatisgratäng med paprika och fetaost
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kycklingfilé med potatisgratäng med paprika och fetaost

17 ingredienser

1 h

Krämig potatisgratäng serverad med kryddig kyckling. Gratängen får extra smak med fetaost, paprika och parmesan, medan kycklingen får sting av chipotle och fräschör från lime.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner

Potatisgratäng

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 spetspaprikor
  • 3 klyftor vitlök
  • 75 g parmesanost
  • 150 g fetaost
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 4 dl grädde

Marinerad kyckling

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 limefrukter, pressad saft
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme.
  2. Skala potatisen och skär i tunna skivor, gärna med en mandolin. Strimla paprikan och ta bort kärnorna.
  3. Lägg potatisskivorna tillsammans med strimlad paprika i en bunke. Riv i vitlök och tillsätt salt och peppar. Smula i fetaost och tillsätt riven parmesan, spara lite parmesan att toppa gratängen med. Blanda noga.
  4. Lägg blandningen i en ugnssäker form, ca 20×30 cm. Häll över grädden och toppa med parmesan. Tillaga mitt i ugnen ca 45-50 minuter tills potatisen mjuknar. Låt stå en stund innan servering.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Krydda kycklingen runt om med salt och svartpeppar. Hetta upp olja i en traktörpanna med lock. Stek kycklingen på hög värme, ca 3-4 minuter på varje sida.
  6. Häll marinaden över kycklingen i pannan. Stek sedan på medelhög värme i ca 12-15 minuter under lock. Låt kycklingen vila och skär sedan i fina skivor. Toppa med hackad persilja.
  7. Bjud gratängen med den stekta kycklingen.