Kycklingfilé med potatisgratäng med paprika och fetaost

NYHET
Kycklingfilé med potatisgratäng med paprika och fetaost
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kycklingfilé med potatisgratäng med paprika och fetaost

17 ingredienser

1 h

Krämig potatisgratäng serverad med kryddig kyckling. Gratängen får extra smak med fetaost, paprika och parmesan, medan kycklingen får sting av chipotle och fräschör från lime.

Ingredienser

portioner

Potatisgratäng

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 spetspaprikor
  • 3 klyftor vitlök
  • 75 g parmesanost
  • 150 g fetaost
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 4 dl grädde

Marinerad kyckling

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 limefrukter, pressad saft
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme.
  2. Skala potatisen och skär i tunna skivor, gärna med en mandolin. Strimla paprikan och ta bort kärnorna.
  3. Lägg potatisskivorna tillsammans med strimlad paprika i en bunke. Riv i vitlök och tillsätt salt och peppar. Smula i fetaost och tillsätt riven parmesan, spara lite parmesan att toppa gratängen med. Blanda noga.
  4. Lägg blandningen i en ugnssäker form, ca 20×30 cm. Häll över grädden och toppa med parmesan. Tillaga mitt i ugnen ca 45-50 minuter tills potatisen mjuknar. Låt stå en stund innan servering.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Krydda kycklingen runt om med salt och svartpeppar. Hetta upp olja i en traktörpanna med lock. Stek kycklingen på hög värme, ca 3-4 minuter på varje sida.
  6. Häll marinaden över kycklingen i pannan. Stek sedan på medelhög värme i ca 12-15 minuter under lock. Låt kycklingen vila och skär sedan i fina skivor. Toppa med hackad persilja.
  7. Bjud gratängen med den stekta kycklingen.