Kycklingfilé i currysås

26 röster
4

Det här är snabblagad bjudmat. Passar bra om du bjuder hem någon direkt efter jobbet och inte har tid att stå länge vid grytorna. Bryn kycklingfiléerna och låt dem puttra i såsen så blir de saftiga och inte torra. Servera kokt ris eller nudlar till.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 4 portioner kokt ris
  • strimlad paprika

Gör så här

  1. Sätt på riset och hacka grönsakerna.
  2. Gnid in kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn i matfett. Ta upp dem och lägg åt sidan. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smöret. Låt curryn fräsa med.
  3. Slå på grädden och koka upp. Krydda med soja, salt och peppar. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem sjuda i 5-8 minuter i såsen.
26 januari 2009

Laddar fler recept