Kycklingenchiladas med hemgjorda tortillas

Foto: Tv4
Kycklingenchiladas med hemgjorda tortillas
33 ingredienser
1 h
Kycklingenchiladas med tomatillo- och poblanosås är en rätt som kommer göra sig riktigt fint som helgmiddag!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Kycklingbuljong
- ca 2,5-3 l vatten
- 1 gul lök, grovhackad (liten)
- 5 klyftor vitlök, hackade
- 1 hel kyckling, helst färsk och styckad
- 1 msk oregano
- 2 msk salt
Stekt kyckling
- 2 kycklingbröst
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk malen spiskummin
- peppar
- salt
- 3 msk olja (till stekning)
Tomatillo och poblanosås
- 1 gul lök, grovt hackad (liten)
- 1 klyfta vitlök
- 1 grön chilifrukt
- 400 g hela konserverade tomater (gärna tomatillos)
- 2 konserverade chilis (gärna grillade Poblano-chili utan kärnor)
- 1 tsk malen spiskummin
- 2 tsk salt
- 1 l kycklingbuljong
- 2 msk olja (till stekning)
Majstortillas, 15 stycken
- 4,5 dl majsmjöl
- 0,5 dl vetemjöl
- 5 dl vatten, varmt
- 1 tsk salt
Servering
- 1 dl olivolja
- 2 dl gruyèreost, riven
- färsk koriander, hackad
- crème fraîche
- salladslök
- sallad
- rädisa
- fetaost
- avokado
Gör så här
Kycklingbuljong
- Häll 2,5–3 liter vatten i en stor gryta. Lägg sedan i den hackade löken och vitlöken.
- Lägg i kycklingen i grytan, men inte bröstfiléerna. Koka upp och låt sjuda i 40–60 minuter. Tillsätt sedan oregano och salt.
Stekt kyckling
- Krydda kycklingen.
- Stek kyckling på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida.
- Skär sedan i mindre bitar.
Tomatillo och poblanosås
- Grilla lök, vitlök och grön chili lätt i en torr stekpanna.
- Kör alla ingredienser utom oljan i en mixer med 4 dl buljong.
- Häll 2 msk olja i en stor gryta och värm upp. Häll sedan i mixen och resten av buljongen. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter på låg värme.
Majstortillas
- Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
- Gör en boll i taget och stoppa mellan två plastark (klippta från en plastpåse) och kavla ut med en brödkavel eller pressa i en majstortillapress.
- Grädda bröden en och en i en stekpanna på mellanvärme. Vänd bröden efter en minut och vänd igen efter ytterligare en minut tills de gräddats klart.
- Lägg bröden i en vikt kökshandduk så att de håller sig mjuka.
Servering
- Häll olivolja i en stekpanna och värm majstortillasen en i taget i oljan. Doppa sedan en i taget i tomatillosåsen.
- Fyll bröden med den stekta kycklingen, vika ihop en i taget och lägg upp på en djup spisplåt eller ugnsform.
- Sprid osten ovanpå och stek i ugnen på 220 grader i 8 minuter.
- Servera med hackad koriander, crème fraiche, hackad vårlök, hackad sallad, rädisor i skivor, fetaost och avokado.