Kycklingcurry med paprika och riven kokos

POPULÄRT
koket.se
Kycklingcurry med paprika och riven kokos
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Kycklingcurry med paprika och riven kokos

14 ingredienser

30 min

Krämig, god och väldigt lättlagad gryta med kyckling i gul currysås. En klassiker som i det här receptet får spännande topping i form av riven kokos och pistagenötter.

Se Adam Thulin laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 2,5 msk curry
  • 4 dl grädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)
  • 1 msk honung
  • 1 dl pistagenötter, skalade
  • 2 msk riven kokos
  • neutral olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port basmatiris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skiva vitlöken tunt. Strimla kycklingen.
  3. Fräs först kycklingen i neutral olja på hög värme tills den fått fin färg i en gryta. Sänk värmen något och tillsätt paprika, vitlök och curryn, fräs ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt grädden och smulad buljongtärning. Låt småkoka i 5 minuter, tillsätt lite vatten om den blir för tjock.
  5. Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar.
  6. Hacka pistagenötterna.
  7. Toppa kycklinggrytan med de hackade pistagenötterna och riven kokos.
  8. Servera med basmatiris.

Glöm inte att källsortera ditt matavfall, och njut av din goda kyckling i currysås.