Kycklingcurry med havreris

47 röster
30 min
4
Kycklingcurry med havreris
Foto: TV4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk curry
  • 3 dl grädde
  • 2 msk mango chutney
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port havreris
  • salta jordnötter
  • mango chutney
  • gurka, tärnad
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingen i munsstora bitar.
  3. Stek löken mjuk i smör tills den fått lite färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare någon minut. Lägg i kycklingen och låt den få lite färg.
  4. Rör i currypulver och en klick smör, låt fräsa ca 30 sekunder.
  5. Häll i grädde och låt koka upp. Tillsätt mango chutney och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg jordnötter, mangochutney, gurktärningar och sambal oelek i små skålar och låt var och en strössla på det de gillar på sin tallrik.
  7. Bjud med det nykokta havreriset.
9 maj 2020