Kycklingcurry med havreris

POPULÄRT
Kycklingcurry med havreris
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Kycklingcurry med havreris

61

7 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Kycklingcurry i en gräddig sås med mango chutney är familjefavoriten hemma hos Jennie Walldén. Allt görs smidigt i en och samma panna. Perfekta rätten att laga en vardagskväll!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk curry
  • 3 dl grädde
  • 2 msk mango chutney
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port havreris
  • salta jordnötter
  • mango chutney
  • gurka, tärnad
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingen i munsstora bitar.
  3. Stek löken mjuk i smör tills den fått lite färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare någon minut. Lägg i kycklingen och låt den få lite färg.
  4. Rör i currypulver och en klick smör, låt fräsa ca 30 sekunder.
  5. Häll i grädde och låt koka upp. Tillsätt mango chutney och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg jordnötter, mangochutney, gurktärningar och sambal oelek i små skålar och låt var och en strössla på det de gillar på sin tallrik.
  7. Bjud med det nykokta havreriset.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer