Våga laga en riktigt het curry. Hittar du inte pak choy i din butik, kan du ersätta med färsk spenat och späda vårlökar. Hittar du inte röd thaichili, välj 2 tsk finhackad spansk peppar. Kokt jasminris passar bra att servera till.
Finhacka jordnötterna. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i olja. Dela thaichilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Häll i kokosmjölk, thaichili, currypasta, socker och fisksås och sjud under omrörning i 2 minuter. Tillsätt jordnötter och jordnötssmör. Låt sjuda sakta utan lock ca 30 min. Pressa ut saften ur apelsinen och rör ner apelsinsaften.
Bryt broccolin i buketter. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och skölj pak choy-bladen och koka även dem mjuka. Håll varma till servering.
Skär kycklingfiléerna i grova tärningar. Lägg ner dem i jordnötssåsen, några i taget, och låt koka upp mellan varven. Låt kycklingbitarna sjuda i såsen i ca 10 minuter. Servera till grönsakerna.