• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kyckling paillard

NYHET
Kyckling paillard
Foto: TV4
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Kyckling paillard

11 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Paillard betyder tunt skuret kött och här är Tareqs variant på denna franska klassiker. Tunt skivad kyckling får smak av örter, vitlök och citron och serveras med en ljummen sallad och smörig skysås.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 kycklingbröst, stora
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong (ej koncentrerad)
  • 1 röd paprika, stor
  • 200 g haricots verts
  • 2 gemsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill på 230 grader med grillfunktion.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i 8 klyftor. Lägg i en ugnssäker form och blanda runt med lite olivolja och salt.
  3. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
  4. Fortsätt med kycklingen. Skiva kycklingen i 8 tunna stora skivor. Banka ev ut dem lätt mellan plastfilm för att få dem ännu tunnare om det behövs.
  5. Lägg kycklingen i en bunke och vänd runt med timjan, persilja, citronskal, vitlök, olivolja, salt och peppar. Blanda runt så att kycklingen är helt täckt.
  6. Ta ut paprikan och tillsätt haricots verts. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Fortsätt tillaga ca 5 minuter i ugnen med grillfunktion.
  7. Stek kycklingen i en het stekpanna ca 3 minuter på varje sida, vänd flera gånger så det steks jämnt.
  8. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
  9. Lägg smör och mjöl i stekpannan och rör samman till en bottenredning. Tillsätt buljongen och vispa samman till en slät sås. Låt såsen koka ett par minuter.
  10. Skär salladen i klyftor. Blanda de varma grönsakerna med salladen i en stor skål. Smaksätt med pressad citron, olivolja, salt och peppar.
  11. Häll såsen i botten på tallrikar. Lägg på grönsaker och sallad. Toppa med kycklingen.