Kyckling milanese med ragu på tomat och aubergine samt parmesanflarn

Kyckling milanese med ragu på tomat och aubergine samt parmesanflarn
Foto: TV4
Nina Remröd
Nina Remröd

Kyckling milanese med ragu på tomat och aubergine samt parmesanflarn

Av: Nina Remröd

Från: Efter stängning

19 ingredienser

1 h

Frasigt stekt schnitzel på kyckling serverad med en ragu på körsbärstomater, aubergine och färska örter.

Ingredienser

portioner

Schnitzel

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • matolja
  • salt
  • peppar

Ragu

  • 1 aubergine
  • 1 burk körsbärstomater (á 400 g)
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 kruka färsk basilika, strimlad
  • 4-5 kvistar färsk timjan
  • 2 tsk honung
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Parmesanflarn

  • 100 g parmesanost

Till servering

  • rucolasallad
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Banka ut kycklingfiléerna tunt, salta och peppra ordentligt. Strö över paprikapulver.
  2. Doppa filéerna först i mjöl sedan i ägg och sist panko. Lägg åt sidan.
  3. Fräs vitlöken i olivolja, den får inte brännas. Häll över tomater och honung, salta och peppra. Plocka bladen från timjankvistarna, tillsätt bladen tillsammans med basilikabladen. Låt såsen puttra på svag värme ca 20 minuter.
  4. Skär auberginen i tärningar och stek i rikligt med olivolja och salta. Auberginen ska få färg och bli mjuk, låt den därefter rinna av på hushållspapper.
  5. Blanda ner den stekta auberginen i tomatsåsen.
  6. Riv parmesanosten och fördela två nävar ost på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader ca 10 minuter, ta ut och låt svalna.
  7. Stek kycklingen på medelhög värme i rikligt med matolja, den ska bli krispig och få fin färg, ca 5 minuter på varje sida.
  8. Servera kycklingen med aubergineragun, parmesanflarnet och rucola samt en citronklyfta.