Kyckling med vispad dragonkräm och parmesanpommes

POPULÄRT
Kyckling med vispad dragonkräm och parmesanpommes
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Kyckling med vispad dragonkräm och parmesanpommes

11

8 steg att laga

18 ingredienser

En härlig helgmiddag med kyckling, vispad dragonkräm och färdiga pommes som pimpas med riven parmesan. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 600 g kycklingfilé, med skinn (gärna majskyckling)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist färsk dragon
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Parmesanpommes

  • 1 förp pommes frites (à 600 g)
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Vispad dragonkräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk inlagd dragon
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Citrusdressad rucola

  • 65 g rucolasallad
  • 0,5 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Pommes frites
    Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vispad dragonkräm
    Vispa crème fraiche med elvisp tills den blir riktigt fluffig, först blir den lös men ju längre du vispar desto fastare blir den.
  3. Blanda med dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad dragon, hackad inlagd dragon och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering
  4. Stekt kyckling
    Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Krossa vitlöken.
  5. Lägg en rejäl klick smör, krossad vitlöksklyfta och en kvist färsk dragon i en stekpanna. Stek först kycklingfiléerna med skinnet ner på hög värme för att bryna på filéerna ordentligt. Vänd och ös hela tiden med smöret under stekningen. Sänk värmen och låt steka till en innertemperatur på 66-67 grader. När filén sedan får vila några minuter går innertemperaturen upp till ca 70 grader.
  6. Citrusdressad rucola
    Vänd runt rucolan i pressad citronsaft. Salta och peppra.
  7. Servering
    Ta ut pommesen från ugnen. Salta och riv över parmesan.
  8. Skär kycklingfiléerna i skivor lite på snedden. Lägg upp på tallrik tillsammans med pommes, en klick dragonkräm och rucola. Riv gärna över lite extra parmesan.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer