Koka upp vattnet och häll över couscousen i en skål, rör om. Placera en stor tallrik över och låt det dra.
Stek lök i olja tills den blir mjuk, addera salt, peppar och chiliflakes. Tillsätt sist tomatpurén och låt det fräsa i några minuter. När couscousen har sugit åt sig allt vatten adderar du löken tillsammans med den varma oljan över couscousen och rör om. Låt svalna helt.
Sätt ugnen på 150 grader. Marinera under tiden kycklingen. Stek kycklingklubborna i smör tills de fått färg på båda sidorna. Placera kycklingen i en ugnsform och efterstek dem i ugnen i tills innertemperaturen visar 82 grader intill benet (ca 45-50 min). Låt kycklingen vila.
Rör ihop yoghurt, finhackad mynta, torkad mynta, citronskal, salt och peppar i en bunke. Smaka av och addera eventuellt mer kryddor om det behövs. Låt stå svalt fram till servering.
När couscousen svalnat adderar du de hackade grönsakerna (tomat, rödlök, paprika, persilja, mynta) och citronsaft, granatäpplesirap, salt och peppar. Rör om, smaka av och addera eventuellt mer kryddor.
Rosta pistagenötterna i en het panna lätt och skala det tunna skalet som sitter runt pistaschnötterna. Mixa sedan nötterna med salt i en matberedare tills det blir ett pulver.
Servera kycklingen med couscoussallad, yoghurtsås och pistaschpulvret.