Kyckling med teriyakisås och brysselkål

16 röster
4

Jennie Walldéns recept på kyckling teriyaki med sojastekt brysselkål och ris.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklinglårfilé med skinn
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 400 g brysselkål
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 3 dl japanskt ris

Teriyakisås

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl mirin
  • 0,5 dl sake eller torr sherry
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen.
  3. Stick i kycklingen med en gaffel så det blir små hål i skinnet. Stek kycklingen i stekpanna med skinnsidan ner. Låt bli gyllene innan du vänder kycklingen. Stek ca 3 minuter per sida. Häll sedan i teriyakisåsen i pannan med kycklingen. Låt såsen puttra ihop och reducera med kycklingen i några minuter. Skeda sås på kycklingen under tiden.
  4. Ta kycklingen från värmen och skiva i munsstora bitar. Strö över rostade sesamfrön samt salladslök.
  5. Halvera brysselkål och stek på rykande het värme i några minuter tills brynt. Häll på soja samt risvinäger och låt fräsa i några sekunder.
  6. Servera kycklingen med brysselkål och ångande varmt japanskt ris.
13 januari 2018

Fler goda recept