Kyckling med ris och sås på sopprester

4 röster
20 m
2
Kyckling med ris och sås
Foto: Karen Elene Thorsen

Receptet är ur boken Fattig student av Karen Elene Thorsen, Strawberry förlag.

20 m
2

Du behöver

  • 1 dl ris
  • 200 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 dl tomatsoppa
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • sallad (och grönsaksrester om du har)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i en stekpanna. Tillsätt soppan som du eventuellt lagade igår och matlagningsgrädde. Koka i ungefär 10 minuter.
  3. Passa på att tömma kylskåpet om du har grönsaker över. Ta det som finns som tillbehör. Jag hade lite färsk bladspenat, en paprika, gurka och lite rödlök liggande
Tips!

Receptet är ur boken "Fattig student"

13 januari 2020