Kyckling med ris och sås på sopprester

Kyckling med ris och sås
Foto: Karen Elene Thorsen

Kyckling med ris och sås på sopprester

Av: Karen Elene Thorsen

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

20 m

Den här snabba och goda rätten med kyckling och ris är en riktig räddare en stressig vardag! Ta vara på rester från gårdagen och det blir en riktigt lyxig vardagsmiddag.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl ris
  • 200 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 dl tomatsoppa
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • sallad (och grönsaksrester om du har)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i en stekpanna. Tillsätt soppan som du eventuellt lagade igår och matlagningsgrädde. Koka i ungefär 10 minuter.
  3. Passa på att tömma kylskåpet om du har grönsaker över. Ta det som finns som tillbehör. Jag hade lite färsk bladspenat, en paprika, gurka och lite rödlök liggande