Kyckling med ris och sås på sopprester

4 röster
20 m
2
Kyckling med ris och sås
Foto: Karen Elene Thorsen

Receptet är ur boken Fattig student av Karen Elene Thorsen, Strawberry förlag.

Den här snabba och goda rätten med kyckling och ris är en riktig räddare en stressig vardag! Ta vara på rester från gårdagen och det blir en riktigt lyxig vardagsmiddag.

Visa mer
20 m
2

Du behöver

  • 1 dl ris
  • 200 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 dl tomatsoppa
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • sallad (och grönsaksrester om du har)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i en stekpanna. Tillsätt soppan som du eventuellt lagade igår och matlagningsgrädde. Koka i ungefär 10 minuter.
  3. Passa på att tömma kylskåpet om du har grönsaker över. Ta det som finns som tillbehör. Jag hade lite färsk bladspenat, en paprika, gurka och lite rödlök liggande
Tips!

Receptet är ur boken "Fattig student"

Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...