Kyckling med kålrabbi och paprika

koket.se
Kyckling med kålrabbi och paprika
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kyckling med kålrabbi och paprika

16 ingredienser

30 m

Snabblagad och färgsprakande kycklingrätt med röd paprika och krispig kålrabbi kryddad med sichuanpeppar och ostronsås. 

Hittar man inte sichuanpeppar så går det i det här receptet bra att ersätta dem med hela vitpepparkorn.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 kålrabbi
  • 3 klyftor vitlök
  • ca 5 cm färsk ingefära
  • 1 tsk hel sichuanpeppar
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 dl ostronsås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk salladslök, tunt skivad
  • 1 msk rostade sesamfrön

Till servering

  • 4 port jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala, halvera och hacka rödlöken grovt. Dela, kärna ur och skär paprikan i stora tärningar. Skala och tärna kålrabbin. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
  2. Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver.
  3. Stek kycklingen i olja en stor rykande het panna tills den har fått fin färg.Ta upp och lägg på en tallrik och låt stå.
  4. Fräs ingefära, vitlök, sichuanpeppar samt chilifakes i olja tills det börjar dofta kryddigt (cirka 30 sekunder).
  5. Tillsätt rödlök, paprika och kålrabbi i pannan och fräs på hög värme i 2 minuter.
  6. Tillsätt den stekta kycklingen, ostronsås, sesamolja, honung och soja. Vänd runt väl och låt steka i ytterligare 1 minut. Strö över salladslök och sesamfrön. Servera genast med nykokt ris.