Kyckling med getostgratinerade polkabetor

27 röster
ca 45 m
4

Ugnsbakad kycklingfilé med smarrig chèvreost och nyttigheter som betor och mangold.

Visa mer
ca 45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 citron
  • 1 kg polkabetor (eller gulbetor)
  • 1 msk torkad timjan
  • 200 g chèvreost
  • 2 msk honung
  • 1 dl valnötter
  • 30 g mangold

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala betorna och klyfta i kvartar. Spara en polkabeta som skivas tunt, gärna på mandolin. Lägg den skivade betan åt sidan.
  3. Ringla 3 msk olivolja på en plåt och vänd runt de klyftade betorna. Strö på timjan, salta och peppra.
  4. Baka i ugnen totalt 30 minuter. Smula över chèvre samt valnötter och ringla honung över efter halva tiden.
  5. Bryn kycklingfilén i smör och 1 msk olivolja tillsammans lätt krossade vitlöksklyftor och en delad citron. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citronsaften och koka ur eventuell smak från stekpannan med lite vatten.
  6. Låt gå i ugnen tillsammans med betorna tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader. Detta tar 10-15 minuter, beroende på hur länge du stekt kycklingen innan.
  7. Servera kycklingen med de ugnsrostade betorna och dekorera med de råskivade polkabetorna samt mangold.
19 november 2015

laddar fler recept

Laddar fler recept