Ugnsbakad kycklingfilé med smarrig chèvreost och nyttigheter som betor och mangold.
Visa mer
ca 45 m
4
4 portioner
Du behöver
4 kycklingfiléer
3 klyftor vitlök
4 msk olivolja
2 msk smör
1 citron
1 kg polkabetor (eller gulbetor)
1 msk torkad timjan
200 g chèvreost
2 msk honung
1 dl valnötter
30 g mangold
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala betorna och klyfta i kvartar. Spara en polkabeta som skivas tunt, gärna på mandolin. Lägg
den skivade betan åt sidan.
Ringla 3 msk olivolja på en plåt och vänd runt de klyftade betorna. Strö på timjan, salta och
peppra.
Baka i ugnen totalt 30 minuter. Smula över chèvre samt valnötter och ringla honung över efter halva tiden.
Bryn kycklingfilén i smör och 1 msk olivolja tillsammans lätt krossade vitlöksklyftor och en delad citron. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citronsaften och koka ur eventuell smak från stekpannan med lite vatten.
Låt gå i ugnen tillsammans med betorna tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader. Detta tar 10-15 minuter, beroende på hur länge du stekt kycklingen innan.
Servera kycklingen med de ugnsrostade betorna och dekorera med de råskivade polkabetorna samt mangold.