Kyckling med dragon och champinjoner

Kyckling med dragon och champinjoner
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling med dragon och champinjoner

8 ingredienser

Dragon är den perfekta örtkryddan till kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp frysta kycklingbröst
  • 2-3 msk dragon, färsk (eller 1/2-1 msk torkad)
  • 2 dl buljong
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g champinjoner, färska (eller från burk)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tina kycklingbrösten. Krydda med salt och peppar och bryn bitarna i matfett. Lägg över dem i en stekgryta. Bryn svampen och lägg i den. Smula över dragon och slå på buljong och vin. Låt grytan småputtra cirka 25 minuter eller tills kycklingen känns färdig.
  2. Koka under tiden ner grädden till hälften i en tjockbottnad kastrull utan lock. Tag upp kyckling och svamp och lägg på serveringsfat. Koka ihop skyn tills hälften återstår och blanda med grädden. Smaka av med kryddor och häll den över kycklingen. Servera med ris och sallad.