Kyckling Kiev a la Nyhagen

Kyckling Kiev a la Nyhagen

Kyckling Kiev a la Nyhagen

20 ingredienser

Frasigt panerad kyckling fylld med örtsmör serverad med en örtig majonnäs och rostad potatis.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finriven
  • 0,5 kruka färsk persilja, finhackad
  • 0,5 kruka färsk gräslök, finhackad
  • 0,5 kruka färsk dill, finhackad
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl pankoströbröd
  • salt
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Örtmajonnäs

  • 2 dl majonnäs (gärna hemslagen)
  • 0,5 kruka färsk persilja, finhackad
  • 0,5 kruka färsk gräslök, finhackad
  • 0,5 kruka färsk dill, finhackad
  • citronsaft
  • salt
  • cayennepeppar

Till servering

  • rostad potatis

Gör så här

Panerad och fylld kyckling

  1. Blanda ihop smör med schalottenlök, vitlök, persilja, gräslök och dill. Smaka av med salt.
  2. Dela varje kycklingbröstfilé så att det blir två tunna filéer. Banka ut dem försiktigt. Lägg lite smör mellan två filéer och förslut kanterna genom att banka försiktigt. Upprepa med resterande kycklingfiléer.
  3. Precis före stekning. Panera först i mjöl (blandat med salt och peppar), sen vispat ägg och därefter panko.
  4. Stek dem i omgångar i olja och smör på medelvärme i en stekpanna tills de är klara i mitten (72 grader). Använd stektermometer, stick då i kycklingen inte smöret.
  5. Blanda majonnäsen med gräslök, persilja, dill, citron och salt samt lite cayennepeppar.
  6. Bjud kycklingen med rostad potatis och örtmajonnäs.