Kyckling i vitvinssås

Kyckling i vitvinssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling i vitvinssås

14 ingredienser

Ett enkelt sätt att göra kycklingen festligare är att servera den med en god champinjonsås.

Ingredienser

portioner
  • 4-6 kycklinglår
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk dragon
  • salt
  • peppar

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • silad sky från stekningen
  • 2 dl kaffegrädde
  • 100 g champinjoner, skivade
  • citron, pressad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingen och bryn delarna innan de läggs i gryta. Slå på vin och buljong. Strö i dragon och koka sakta under lock cirka 35 minuter.
  2. Ta upp kycklingen. Sila skyn. Fräs champinjonerna hastigt.
  3. Fräs ihop smör och mjöl till såsen. Späd med sky och grädde och låt koka i 10 minuter. Smaksätt med citron, salt och peppar och vänd ner champinjonerna. Slå såsen över kycklingen och servera med ris.