Kyckling i vinsås

Kyckling i vinsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling i vinsås

10 ingredienser

Kycklinggryta med mycket smaker, tack vare vin, fläsk och lök. Pröva andra kryddor och servera den med antingen ris, potatis eller bara grovt bröd.

Ingredienser

portioner
  • 1 gödkyckling (på ca 1,3-1,4 kg)
  • 1 dl vetemjöl
  • 10 små gula steklökar
  • 200 g champinjon, färska eller på burk
  • 200 g rökt fläsk, i små tärningar
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 4 dl rött vin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i portionsbitar. Häll upp mjölet i en tallrik och krydda det med salt och peppar. Vänd kycklingbitarna i mjölet och bryn dem sedan med lite matfett i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta eller stor kastrull.
  2. Fräs det rökta fläsket i stekpannan och lägg sedan i lök och svamp. Låt det hela få färg och lägg sedan över det i grytan. Strö på timjan och lägg i lagerbladen. Slå på vinet och låt grytan småkoka ca en halvtimme.
  3. Smaka av såsen med salt och peppar.