Kyckling i vinsås

Kyckling i vinsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling i vinsås

10 ingredienser

Kycklinggryta med mycket smaker, tack vare vin, fläsk och lök. Pröva andra kryddor och servera den med antingen ris, potatis eller bara grovt bröd.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 gödkyckling (på ca 1,3-1,4 kg)
  • 1 dl vetemjöl
  • 10 små gula steklökar
  • 200 g champinjon, färska eller på burk
  • 200 g rökt fläsk, i små tärningar
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 4 dl rött vin
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dela kycklingen i portionsbitar. Häll upp mjölet i en tallrik och krydda det med salt och peppar. Vänd kycklingbitarna i mjölet och bryn dem sedan med lite matfett i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta eller stor kastrull.
  2. Fräs det rökta fläsket i stekpannan och lägg sedan i lök och svamp. Låt det hela få färg och lägg sedan över det i grytan. Strö på timjan och lägg i lagerbladen. Slå på vinet och låt grytan småkoka ca en halvtimme.
  3. Smaka av såsen med salt och peppar.