Kyckling i ugn med pesto och chiliris

POPULÄRT
Kyckling i ugn med pesto och chiliris
Foto: Ulrika Pousette
Simon Sköld SMKVIP
Simon Sköld SMKVIP

Kyckling i ugn med pesto och chiliris

Av: Simon Sköld

Från: Malou efter tio

12 ingredienser

Simon Skölds enkla recept på kycklingfiléer i ugn, serveras med hemgjord pesto och vildris med hackad chili i.

Recept ur boken Mat för latmaskar

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 200 g cocktailtomater, gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 50 g pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, riven

Till servering

  • kokt vildris
  • ev chilifrukt, finhackad

Gör så här

Kyckling

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna på hälften, salta och peppra och lägg tillsammans med tomater på en plåt eller i en ugnssäker form, ringla över olivolja. Stek i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader.

Pesto

  1. Lägg basilikabladen i en mortel. Hacka pinjenötterna och finhacka vitlöken. Tillsätt olja. Mortla alla ingredienserna så att allting blandas. Riv ner parmesanosten och blanda ordentligt. Om du inte har en mortel går det bra att använda en stavmixer.

Servering

  1. Finhacka chili och blanda med riset. Servera kycklingen med pesto och chiliris.