Kyckling i ugn med pesto och chiliris

13 röster
4
Kyckling i ugn med pesto och chiliris
Foto: Ulrika Pousette

Simon Skölds enkla recept på kycklingfiléer i ugn, serveras med hemgjord pesto och vildris med hackad chili i.

Recept ur boken Mat för latmaskar

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 200 g cocktailtomater, gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 50 g pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, riven

Till servering

  • kokt vildris
  • ev chilifrukt, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna på hälften, salta och peppra och lägg tillsammans med tomater på en plåt eller i en ugnssäker form, ringla över olivolja. Stek i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader.
  3. Pesto
    Lägg basilikabladen i en mortel. Hacka pinjenötterna och finhacka vitlöken. Tillsätt olja. Mortla alla ingredienserna så att allting blandas. Riv ner parmesanosten och blanda ordentligt. Om du inte har en mortel går det bra att använda en stavmixer.
  4. Servering
    Finhacka chili och blanda med riset. Servera kycklingen med pesto och chiliris.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...