Blanda samman smör, riven vitlök, persilja, salt och lite japansk soja till ett härligt vitlökssmör.
Gnid in kycklingen med vitlökssmöret, tryck gärna in lite smör under skinnet också det en fantastiskt fin smak till kycklingen. Dra några varv med svartpepparkvarnen över och lägg kycklingen i en form.
Rostade rotfrukter
Skala och skär rotfrukterna i bitar.
Fördela rotsakerna runt kycklingen och lägg på några kvistar färsk timjan. Sätt in i ugnen i ca 40-45 minuter tills innertemperaturen intill benet på kycklingen uppnår 82 grader.
Jordärtskocksemulsion
Skär jordärtskockorna i bitar med skalet på och låt sjuda i grädden i ca 15-20 minuter med lock på. Jjordärtskockorna ska bli mjuka.
Sila jordärstkockskoket genom en sil ner i en bunke, pressa gärna ut allt ur kockorna med en sked så alla smaker kommer med, även inkråmet. Låt svalna.
Tillsätt sedan 1 äggula och vispa kraftigt medans oljan droppas i successivt till en önskad emulsion-konsistens. Som en mjuk härlig majonnäs!
Smaka av med salt och några droppar citronsaft för att ge lite syra till emulsionen. Ställ svalt.
Servering
Servera kycklingen med de härliga rotfrukterna och den supergoda emulsionen!