
Kyckling i murkelsås

Foto: TV4
Du behöver
- 4-6 stora kycklingdelar
- salt och peppar
- 2,5 dl hönsbuljong
- 5 cl sherry
- 2 tsk dragon
Sås:
- 1 förp murklor ca 200 g, grovt hackade
- 2 msk margarin
- 2,5 msk vetemjöl
- silad sky
- salt och peppar
- sherry
- 2-3 dl grädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingdelarna och bryn dem väl runtom i en panna med matfett. Lägg över i ugnsform eller långpanna. Slå på sherry och buljong. Strö på dragon.
- Täck formen med folie. Stek klart mitt i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 minuterna. Sila skyn.
- Fräs murklorna med lite matfett i en panna.
- Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med sky och grädde och krydda. Smaka av med sherry. Lägg i murklorna och låt såsen småkoka 10 min.
- Slå såsen över kycklingen och servera med kokt ris.
26 januari 2009
Laddar fler recept...