Kyckling i kokosmjölk

Foto: Jennifer Eriksson
Kyckling i kokosmjölk
20 ingredienser
1 h
Kyckling i kokosmjölk med ris och syrlig päronsallad kan bli en uppskattad vardagsrätt att bjuda på i veckan.
Ingredienser
- ca 550 g kycklingfilé
- 2 burkar kokosmjölk
- 0,5 limefrukt
- 2 msk röd currypasta
- 8 limeblad, frysta eller torkade
- 1 msk fisksås
- salt
- peppar
- chiliflakes
Kålsallad och tillbehör
- 0,17 kål
- 1 päron (krispigt)
- 2 morötter
- 1 kruka färsk koriander
- 1 avokado
Dressing
- 2 msk fisksås
- 1,5 msk strösocker
- 2 limefrukter, saft + zest
Servering
- 4 port ris, kokt
- jordnötter, hackade
- crispy chili oil
Gör så här
- Blanda kokosmjölk, saften från en halv lime, currypasta, limeblad och fisksås i en kastrull. Lägg i kycklingen och låt sjuda på medelvärme i 20 minuter.
- Stäng av plattan och låt kycklingen vila i kastrullen i 10 minuter.
- Ta upp kycklingen och låt svalna något, dra sedan isär kycklingköttet.
- Låt kokosmjölken koka ner i ca 10-15 minuter så att den tjocknar. Lägg sedan i kycklingen igen och rör runt. Smaka av mig salt, peppar och chiliflakes.
Kålsallad
- Strimla kål, päron och morot.
- Hacka ner en kruka koriander.
- Skiva avokado och servera bredvid (eller i salladen).
Dressing
- Blanda fisksås, strösocker med limesaft och rivet limskal.
Servering
- Häll dressingen över salladen precis innan servering.
- Toppa sedan salladen med koriander, hackade jordnötter och crispy chili oil.
- Servera kycklinggrytan med kokt ris och kålsalladen.