Kyckling i indisk gräddsås

7 röster
4
Kyckling i indisk gräddsås
Foto: TV4

Namnet på den här rätten, murgh makhani, betyder sammetskyckling. Laga den här rätten av färdiggrillad kyckling eller om du har tandoorikyckling över. Kokt ris smakar gott till.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 färdiglagad kyckling
  • 3 msk matolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g smör
  • 145 g tomatpuré (1 tub)
  • 50 g pistagemandlar
  • 50 g sötmandlar
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Tomatpasta: Skala pistagemandeln och krossa eller hacka både den och sötmandeln grovt. Smält smör, blanda i tomatpuré och låt blandningen koka ihop 5-6 minuter under omrörning. Blanda i sötmandel och pistaschmandel.
  2. Befria kycklingbitarna från ben. Skär i mindre bitar.Värm oljan i en stekpanna. Sätt till 4 msk tomatpasta, grädde och vatten. Koka ihop 2-3 minuter.
  3. Lägg i kycklingen och låt puttra sakta ca 5 minuter eller tills kycklingen är genomvarm. Krydda med salt. Garnera med hackad färsk koriander. Servera med ris.
  4. Tips: Tomatpastan håller flera veckor i kylskåp i burk med lock.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept