Kyckling i grönsaksstuvning

0 röster
4
Kyckling i grönsaksstuvning
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 grillade kycklingar
  • 200 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm muskot
  • 2 msk salladslök, finhackad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 ägg, hårdkokt, i skivor

Gör så här

  1. Borsta champinjonerna rena och skär dem i skivor. Skala och skiva morötterna. Hetta upp 2 msk smör i en gryta och fräs morötter och champinjoner tills de får lite färg. Pressa ner vitlöken. Strö över mjöl, salt och peppar. Blanda om väl.
  2. Finhacka salladslöken. Stycka kycklingen i mindre bitar. Lägg ner i grönsaksblandningen, strö över muskot och salladslök. Tillsätt vin och låt grytan koka i 5 minuter.
  3. Garnera med äggskivorna. Servera genast.
29 april 2009