Härlig och vardagslyxig middag med saftig kyckling i krämig och gräddig sås med rosmarin. Även den rostade potatisen som serveras till får smak av rosmarin. Bjud med en "chunky" tomatsallad i vinägrett till.
Skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. Lägg också på lite plockad färsk rosmarin. Vänd runt. Rosta i ugnen 20-30 minuter till fin färg.
Dela varje kycklinglårfilé. Stek dem i olja i en stekpanna med skinnsidan ner först. Vänd och stek på andra sidan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka rosmarin, ca 1 msk.
Tillsätt lök och vitlök i pannan med kycklingen. Tillsätt också honung och vitt vin, låt koka i någon minut.
Tillsätt grädde och låt allt koka ihop. Avsluta med hackad rosmarin och lite citronsaft, smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i grova bitar. Lägg i en skål och vänd runt med vinäger, salt och olivolja.
Servera kycklingen med rostad potatis och tomatsallad.