Kyckling i balsamsås med ljummen bönsallad

48 röster
40 m
4

Ugnsbakad kyckling i en krämig balsamsås som serveras med en sallad på bönor, soltorkade tomater och lök blir en ljuvlig huvudrätt till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 8 skivor bacon, eller parmaskinka
  • smör, till att bryna kycklingen

Balsamsås

  • 3 dl grädde
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade

Bönsallad

  • 1 burk soltorkade tomater, á 200 gram
  • 1-2 rödlökar
  • 600 haricots verts, frysta
  • 150 g sockerärter
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kyckling i balsamsås
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Linda 2 skivor bacon eller parmaskinka runt varje filé.
  3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över den i en ugnsfast form.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll i formen med kycklingen. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.
  5. Bönsallad
    Strimla de soltorkade tomaterna.
  6. Skär rödlöken i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna.
  7. Lägg i de frysta bönorna och låt fräsa på ganska hög värme i cirka 5 minuter. Rör runt så att de inte bränns.
  8. Tillsätt tomaterna, rödlöken och sockerärtorna och låt fräsa i ytterligare cirka 5 minuter. Salta och peppra. Salladen är färdig när bönorna är genomstekta och allt har fått lite färg.
24 september 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...