Kyckling i balsamsås med ljummen bönsallad

Kyckling i balsamsås med ljummen bönsallad
Foto: Tv4

Kyckling i balsamsås med ljummen bönsallad

Av: Leena - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

40 m

Ugnsbakad kyckling i en krämig balsamsås som serveras med en sallad på bönor, soltorkade tomater och lök blir en ljuvlig huvudrätt till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 8 skivor bacon (eller parmaskinka)
  • smör, till att bryna kycklingen

Balsamsås

  • 3 dl grädde
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade

Bönsallad

  • 1 burk soltorkade tomater (á 200 g)
  • 1-2 rödlökar
  • 600 haricots verts, frysta
  • 150 g sockerärtor
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja, till stekning

Gör så här

Kyckling i balsamsås

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Linda 2 skivor bacon eller parmaskinka runt varje filé.
  3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över den i en ugnsfast form.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll i formen med kycklingen. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.

Bönsallad

  1. Strimla de soltorkade tomaterna.
  2. Skär rödlöken i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna.
  3. Lägg i de frysta bönorna och låt fräsa på ganska hög värme i cirka 5 minuter. Rör runt så att de inte bränns.
  4. Tillsätt tomaterna, rödlöken och sockerärtorna och låt fräsa i ytterligare cirka 5 minuter. Salta och peppra. Salladen är färdig när bönorna är genomstekta och allt har fått lite färg.