Kyckling cashew med nudlar

NYHET
koket.se
Kyckling cashew med nudlar
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kyckling cashew med nudlar

16 ingredienser

30 min

Snabblagad nudelmiddag med inspiration och alla goda smaker från den populära wokrätten chicken cashew. Vetenudlar vänds runt i en god sås tillsammans med krispigt stekta grönsaker och mör kycklinglårfilé. Lägg upp och toppa med salta cashewnötter och färsk koriander.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 250 g vetenudlar (eller äggnudlar)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 cm färsk ingefära, finhackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 morot, strimlad
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 1 spetspaprikor, strimlad

Sås

  • 2 dl ostronsås
  • 4 msk balsamvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja

Till servering

  • 200 g cashewnötter
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • neutral olja, att steka i

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i iskallt vatten till nudlarna är helt kalla. Låt rinna av.
  2. Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
  3. Skär kycklinglårfilén i lagom munsstora bitar (ca 3x2 cm). Fräs dem på hög värme med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan.
  4. Fräs ingefära och resterande vitlök i 30 sekunder. Tillsätt sedan lök, morot, broccoli och paprika, låt fräsa på hög värme i 2 minuter.
  5. Tillsätt den steka kycklingen och nudlar. Häll på såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strö cashewnötter och koriander på toppen och servera genast!