Kyckling Cacciatora

koket.se
Kyckling Cacciatora
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Kyckling Cacciatora

12 ingredienser

30 m

Söndagsmiddagen är en lugn och enkel middag som börjar redan vid femtiden. Familjen är samlad, stämningen är avslappnad och maten lättlagad. I det här receptet tar vi en resa till Italien och tillagar en hel kyckling. Cacciatora betyder ”På jägarens sätt” och en hel kyckling är att föredra då benen tillför massor av smak.

Följ Erik Videgård på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik Videgård på Instagram

Ställ frågor om receptet och upptäck Eriks magiskt goda rätter på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling, 1,5 kg delad i 6–8 bitar
  • 2 msk rapsolja
  • majsmjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 gul lök, i tunna skivor
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 röd paprika, skuren i strimlor
  • 1 morot, i tunna skivor
  • 0,5 stjälkselleri, stammen i tunna diagonala skivor
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 170 g hela konserverade tomater, grovhackade (med juice)

Gör så här

  1. Skär upp kycklingen i lår, ben, vingar och bröst. Spara ryggbenet till en god buljong.
  2. Tvätta kycklingbitarna och torka dem torra.
  3. Hetta upp oljan i en stor panna eller gryta.
  4. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse med majsmjöl. Blås upp påsen och skaka så att kycklingbitarna blir helt täckta av mjölet.
  5. Stek kycklingen på medelhög värme. Stek först med skinnsidan nedåt, vänd sedan bitarna och stek runt om tills de fått en vacker färg.
  6. Ta upp kycklingbitarna och lägg dem på ett varmt fat, salta och peppra runt om.
  7. Stek löken gyllenbrun i pannan.
  8. Tillsätt vinet ock skrapa pannans botten med en träsked eller gaffel.
  9. Lägg i kycklingbitarna, utom brösten som behöver kortare tid.
  10. Tillsätt paprika, morot, selleri, vitlök och tomater.
  11. Lägg på ett lock och låt sjuda i 30 minuter innan du tillsätter kycklingbrösten.
  12. Fortsätt sjuda. Vänd bitarna då och då och skeda såsen över kycklingen tills den är helt färdig och släpper från benen (testa med en gaffel).
  13. Lägg kycklingen på ett serveringsfat och vrid upp värmen under grytan, koka ner såsen till en bra konsistens och häll den över kycklingen.