Kyckling Bonne Femme

Kyckling Bonne Femme
Foto: TV4

En klassisk fransk kycklingrätt som du med fördel koka klar i förväg och bara värmer när den ska serveras.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och svartpeppar
  • 200 g rökt fläsk, tärnat
  • 10 schalottenlökar
  • 125 g frysta gröna ärter
  • 1 liten burk syltlök
  • 100 g små champinjoner

Sås:

  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda och bryn kycklingdelarna, lägg dem i en stekgryta. Tärna fläsket och skala löken. Bryn lök och fläsk i en panna. Lägg över det i grytan.
  2. Slå vinet i stekpannan, koka ihop. Fräs smör och mjöl i en kastrull, sila ner skyn från stekpannan. Späd med buljongen, koka ihop och slå i grytan.
  3. Koka sakta under lock ca 40 minuter, tills kycklingen är mör. Vänd ner ärter, syltlök och svamp när grytan är nästan klar.
Kommentera receptet

Fler goda recept