Kryddstekt lax med spenat- och dillbulgur
Kryddstekt lax med spenat- och dillbulgur
21 ingredienser
35 min
En perfekt rätt att göra på frysta portionsfiléer av lax. Krydda den med paprika och spiskummin för att ge den god smak och servera med en enkel bulgursallad med spenat och dill samt en kall yoghurtsås.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Lax
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- rapsolja, till stekning
- salt
- peppar
Sås
- 3 dl grekisk yoghurt
- 1 citron, skal
- 1 klyfta vitlök, pressad eller riven
- 1 tsk chiliflakes
- 0,5 knippe dill
Bulgursallad
- 4 dl bulgur
- 6 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk rapsolja
- 0,5 knippe dill
- 65 g bladspenat
- 0,5 rödlök
- 1 citron, saft
- 2 msk olivolja
- salt
Gör så här
- Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningen och oljan i en kastrull. Koka bulgurn enligt den tid som står på förpackningen.
- Blanda yoghurt med rivet citronskal, riven vitlök, hackad dill och chiliflakes. Smaka av med salt.
- Skala och skiva eller hacka löken. Blanda ner den i en skål tillsammans med spenat. Blanda ner den varma bulgurn. Smaksätt med dill, citronsaft, olivolja och salt.
- Krydda laxen runtom med paprika, spiskummin, salt och peppar. Stek den i rapsolja i en stekpanna på bägge sidor.
- Servera laxen tillsammans med bulgursallad och yoghurtkräm.