Kryddstekt kyckling med majs

kryddstekt kyckling med majs ny1
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kryddstekt kyckling med majs

22 ingredienser

30 m

Kryddstekt kyckling med majs smaksatt med parmesanost, tryffel och citron samt het tomatsalsa med koriander.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 500 g fryst majs
  • 1 citron
  • 1 tsk sriracha
  • 1 tsk tryffelolja
  • 4 kycklinglårfiléer, utan ben
  • 1 färska majskolvar
  • 2 msk smör
  • 2 tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 stjälkar salladslök
  • 2 msk färsk koriander, hackad (gärna med blomma)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sherryvinäger
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 bok choy
  • salt

Pepparrubb

  • 2 msk salladslök, sotad
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk muscovadosocker
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Börja med att koka upp buljongen.
  2. Mixa majsen och montera i buljongen.
  3. Smaksätt med citron, chilisås och tryffelolja (avvakta med riven parmesan till serveringen).
  4. Krydda kycklingen med pepparrubben.
  5. Värm en stekpanna och bryn kycklingen ordentligt.
  6. Lägg sedan kycklingen på en plåt och baka i ugnen på 120 grader varmluft till en innertemperatur på minst 67 grader.
  7. Skär upp den färska majsen och stek med smör.
  8. När majsen blivit ordentligt stekt så vänd upp med hackad tomat, chili, salladslök, koriander, olivolja och vinäger.
  9. Skär bok choy i 4 delar och blanchera dem i saltat vatten i 3 minuter
  10. Smaka av majsröran med parmesanost och eventuellt salt.
  11. Sätt gärna kycklingen på spett för att göra det hela extra fint vid servering.