En enkel vardagsmiddag där sås och potatis tillsammans blir en urgod potatissallad. Den benfria kotletten klappas in med en torr kryddblandning bestående av paprika, koriander och basilika innan den steks i panna.
600 g fläskkotlett, benfri, skuren i 8 tunna skivor
1 tsk svartpeppar, nymalen
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1 tsk torkad basilika
50 g smör
rapsolja
Ljummen potatissallad
900 g delikatesspotatis
2 salladshuvuden
3 msk kapris
1-2 msk dijonsenap
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
1 klyfta vitlök
3 msk sherryvinäger
3 dl olivolja, mild
salt
Garnering
parmesanost
Gör så här
Kryddstekt kotlett
Blanda kryddorna. Klappa in i kotlettskivorna med kryddblandningen.
Stek dem först i het panna med rapsolja, vänd kotletterna och tillsätt smör. Ös och stek klart.
Ljummen potatissallad
Koka potatisen precis klar, låt svalna något. Dela potatisarna och lägg i en bunke.
Ta bort roten på salladen och skär salladen i grova bitar.
Mixa sallad, kapris, senap, basilika, persilja, vitlök och vinäger i en matberedare eller blender. Tillsätt oljan i en fin stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt.
Blanda ner dressingen i potatisen och vänd runt och servera direkt.
Lägg potatissallad på tallrikar, toppa med 2 kotletter på varje tallrik och riv parmesan över.