Kryddstekt kotlett med ljummen potatissallad
Kryddstekt kotlett med ljummen potatissallad
18 ingredienser
40 min
En enkel vardagsmiddag där sås och potatis tillsammans blir en urgod potatissallad. Den benfria kotletten klappas in med en torr kryddblandning bestående av paprika, koriander och basilika innan den steks i panna.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 600 g fläskkotlett, benfri, skuren i 8 tunna skivor
- 1 tsk svartpeppar, nymalen
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk torkad basilika
- 50 g smör
- rapsolja
Ljummen potatissallad
- 900 g delikatesspotatis
- 2 salladshuvuden
- 3 msk kapris
- 1-2 msk dijonsenap
- 1 kruka färsk basilika
- 1 kruka färsk persilja
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk sherryvinäger
- 3 dl olivolja, mild
- salt
Garnering
- parmesanost
Gör så här
Kryddstekt kotlett
- Blanda kryddorna. Klappa in i kotlettskivorna med kryddblandningen.
- Stek dem först i het panna med rapsolja, vänd kotletterna och tillsätt smör. Ös och stek klart.
Ljummen potatissallad
- Koka potatisen precis klar, låt svalna något. Dela potatisarna och lägg i en bunke.
- Ta bort roten på salladen och skär salladen i grova bitar.
- Mixa sallad, kapris, senap, basilika, persilja, vitlök och vinäger i en matberedare eller blender. Tillsätt oljan i en fin stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt.
- Blanda ner dressingen i potatisen och vänd runt och servera direkt.
- Lägg potatissallad på tallrikar, toppa med 2 kotletter på varje tallrik och riv parmesan över.