Kryddpanerad fisk med yoghurtsås och paprikabulgur

koket.se
Kryddpanerad fisk med yoghurtsås och paprikabulgur
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kryddpanerad fisk med yoghurtsås och paprikabulgur

21 ingredienser

35 min

Mycket smak på kort tid får du med Zeinas recept på kryddstekt fisk serverad med en lime- och vitlöksyoghurt samt bulgur med snabbfrästa grönsaker.

WW ViktVäktarna

Se Zeina Mourtada laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Fisk

  • 600 g fiskfilé, t ex kolja, sej eller torsk
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Yoghurtröra

  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 limefrukt
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 2-3 kvistar färsk mynta, finhackad (eller 1 msk torkad mynta)
  • 1 röd chilifrukt (om du gillar hetta)
  • salt
  • peppar

Paprikabulgur

  • 3 dl bulgur
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 grillade paprikor
  • olivolja, till stekning

Gör så här

Kryddstekt fisk

  1. Blanda alla kryddor.
  2. Torka fiskfiléerna torra med hushållspapper. Strö och klappa in bägge sidor på fiskfiléerna med kryddorna.
  3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek fisken ca 4-5 minuter på varje sida.

Yoghurtröra

  1. Riv skalet från limen, endast det gröna. Pressa sedan saften från limen i en skål. Pressa i vitlöken och tillsätt mynta och ev chilifrukt. Rör ner yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Paprikabulgur

  1. Tillaga bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär zucchinin i mindre bitar. Fräs alla grönsaker i olja i en stekpanna till de blivit lite mjuka men fortfarande är krispiga. Blanda med bulgurn.
  2. Servera fisken med bulgur och yoghurtöra.