Kryddpanerad fisk med yoghurtsås och paprikabulgur

koket.se
Kryddpanerad fisk med yoghurtsås och paprikabulgur
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Kryddpanerad fisk med yoghurtsås och paprikabulgur

3

21 ingredienser

35 min

Mycket smak på kort tid får du med Zeinas recept på kryddstekt fisk serverad med en lime- och vitlöksyoghurt samt bulgur med snabbfrästa grönsaker.

Ingredienser

portioner

Fisk

  • 600 g fiskfilé, t ex kolja, sej eller torsk
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Yoghurtröra

  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 limefrukt
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 2-3 kvistar färsk mynta, finhackad (eller 1 msk torkad mynta)
  • 1 röd chilifrukt (om du gillar hetta)
  • salt
  • peppar

Paprikabulgur

  • 3 dl bulgur
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 grillade paprikor
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Kryddstekt fisk
    Blanda alla kryddor.
  2. Torka fiskfiléerna torra med hushållspapper. Strö och klappa in bägge sidor på fiskfiléerna med kryddorna. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek fisken ca 4-5 minuter på varje sida.
  3. Yoghurtröra
    Riv skalet från limen, endast det gröna. Pressa sedan saften från limen i en skål. Pressa i vitlöken och tillsätt mynta och ev chilifrukt. Rör ner yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  4. Paprikabulgur
    Tillaga bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär zucchinin i mindre bitar. Fräs alla grönsaker i olja i en stekpanna till de blivit lite mjuka men fortfarande är krispiga. Blanda med bulgurn.
  5. Servera fisken med bulgur och yoghurtöra.