Kryddpanerad fisk med yoghurtsås och paprikabulgur
Kryddpanerad fisk med yoghurtsås och paprikabulgur
21 ingredienser
35 min
Mycket smak på kort tid får du med Zeinas recept på kryddstekt fisk serverad med en lime- och vitlöksyoghurt samt bulgur med snabbfrästa grönsaker.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Fisk
- 600 g fiskfilé, t ex kolja, sej eller torsk
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk cayennepeppar
- salt
- peppar
- smör, till stekning
- olja, till stekning
Yoghurtröra
- 4 dl turkisk yoghurt
- 1 limefrukt
- 1 klyfta vitlök (liten)
- 2-3 kvistar färsk mynta, finhackad (eller 1 msk torkad mynta)
- 1 röd chilifrukt (om du gillar hetta)
- salt
- peppar
Paprikabulgur
- 3 dl bulgur
- 1 zucchini
- 1 rödlök
- 2 grillade paprikor
- olivolja, till stekning
Gör så här
Kryddstekt fisk
- Blanda alla kryddor.
- Torka fiskfiléerna torra med hushållspapper. Strö och klappa in bägge sidor på fiskfiléerna med kryddorna.
- Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek fisken ca 4-5 minuter på varje sida.
Yoghurtröra
- Riv skalet från limen, endast det gröna. Pressa sedan saften från limen i en skål. Pressa i vitlöken och tillsätt mynta och ev chilifrukt. Rör ner yoghurten och smaka av med salt och peppar.
Paprikabulgur
- Tillaga bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär zucchinin i mindre bitar. Fräs alla grönsaker i olja i en stekpanna till de blivit lite mjuka men fortfarande är krispiga. Blanda med bulgurn.
- Servera fisken med bulgur och yoghurtöra.