Kryddiga potatischips

Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Kryddiga potatischips

1

4 steg att laga

5 ingredienser

30 m

Spara potatisskalen nästa gång du skalat potatis och gör riktigt goda chips av dem.

Ingredienser

portioner1 sats
  • potatisskal
  • 1 l vatten
  • 0,5 dl salt
  • matolja, till fritering
  • raz el hanout

Gör så här

  1. Lägg potatisskalen i 1 liter vatten blandat med salt.
  2. Värm upp olja till 150 grader.
  3. Fritera sedan potatisskalen tills de är ljusbruna och oljan slutar låta, då är all vätska borta från potatisen och de kommer vara krispiga.
  4. Lyft upp dem från oljan och lägg dem på papper. Krydda med raz el hanout krydda.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer