Kryddig räkgryta

331 röster
4
Kryddig räkgryta
Foto: TV4

En härlig, snabblagad efter jobbet-rätt. Vill du laga den på fem röda minuter använder du färdigskalade räkor. Annars får du räkna med den tid det tar att skala räkorna. Det brukar gå jämnt upp med tiden det tar för riset att koka. Servera räkgrytan med ris och rostat bröd.

4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g räkor med skal (eller 300 g skalade)
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 färska paprikor, tärnade
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs kryddorna i oljan. Slå på tomaterna och chilisåsen. Låt puttra i 20 minuter.
  2. Tillsätt grädde och paprika. Låt puttra någon minut.
  3. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma precis före servering.
26 januari 2009