• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kryddig potatisgryta

Kryddig potatisgryta
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Kryddig potatisgryta

5 steg att laga

11 ingredienser

20 m

Den här veganska grytan är riktigt smakrik och enkel att tillaga! Har du mer grönsaker hemma så var inte rädd att tillsätta dem i grytan. Det här är ett smart recept där du kan ta vad du har hemma och variera efter eget tycke och smak.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 gula lökar
  • 1 king solo vitlök
  • 2 stjälkselleri
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 msk gul currypaste
  • 8 potatisar
  • 3 dl röda linser
  • 1-1,5 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 buljongtärningar

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, selleri, morot och fräs i oljan ihop med curryn.
  2. Skala potatis och dela varje potatis i 4 delar.
  3. Lägg potatisen i grytan, häll på linser, vatten, salt och buljong.
  4. Koka under lock i 15 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten under tiden.
  5. Smaka av och servera gärna med ris!