Kryddig mjuk pepparkaka med gurkmeja

Kryddig mjuk pepparkaka med gurkmeja
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kryddig mjuk pepparkaka med gurkmeja

9

5 steg att laga

12 ingredienser

En mjuk pepparkaka med julens alla smaker. Dekorera med glasyr, kanel och lingon så blir det en fröjd för både ögon och själ!

Ingredienser

portioner8 portioner
  • 1,5 msk malen kanel
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl mjölk
  • 125 g smör, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en stor sockerkaksform eller åtta småformar.
  2. Blanda samman kryddorna med vetemjöl och bakpulver.
  3. Vispa ägg med båda sockersorterna tills det blir fluffigt och poröst. Tillsätt de torra ingredienserna. Fortsätt med mjölken och det smälta smöret.
  4. Fyll formen/formarna med smeten. Grädda i ugnen ca 40 minuter för stor form och 15-20 minuter för små formar.
  5. Dekorera med glasyr, pudrad kanel och lingon om du önskar.