Kryddig kyckling med ris
Kryddig kyckling med ris
13 ingredienser
50 m
En god kycklingrätt som nästan tillagar sig själv i ugnen är alltid en uppskattad vardagräddare. Dessutom är den perfekt att ta med sig till jobbet som matlåda!
Se Linnéa Seidel laga receptet

Ingredienser
- 3 dl basmatiris
- 6 dl vatten
- 4 tsk malen ingefära
- 4 tsk paprikapulver
- 4 tsk lökpulver
- 4 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen gurkmeja
- 2 tsk cayennepeppar
- 5 dl kokosgrädde
- 1 rödlök
- 4 kycklinglårfiléer
- yoghurt
- blandade örter
Gör så här
- Mät upp riset och fördela det och vattnet i fyra ugnsfasta matlådor.
- Blanda alla kryddor i en bunke och rör i kokosgrädde.
- Skala och strimla löken.
- Lägg löken och kycklingen i kryddblandningen och blanda väl.
- Lägg en bit kyckling i varje matlåda ovanpå riset. Toppa med löken och kryddblandningen som är kvar i bunken.
- Baka i ugnen på 225 grader i ca 35 minuter, eller tills riset är kokt och kycklingen är genomstekt.
- Toppa med naturell yoghurt och örter.