Kryddig kyckling med couscoussallad
Kryddig kyckling med couscoussallad
18 ingredienser
25 m
Ugnsstekt kycklinglårfilé som serveras med en riktigt smakrik och god sallad på couscous, paprika, ajvar och örter.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 800 g kycklinglårfilé
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk stött korianderfrö
- 2 msk sesamfrön
- salt
- olja
Couscoussallad
- 1 gul lök, grovt hackad
- 2 kvistar rosmarin, finhackad
- 1 tsk chiliflakes
- 2 dl rostad paprika, i tärningar
- 1 dl ajvar relish
- 0,5 citron, saft och skal av
- 1 msk honung
- 6 dl kokt israelisk couscous (eller kokt matvete)
- 1 kruka persilja, grovt skuren
- 1 kruka mynta, grovt skuren
- olivolja
- salt
Gör så här
Kyckling
- Blanda kryddorna och klappa in kycklingen med dem. Ringla över olja och krydda med salt. Baka dem färdiga i
- ugn 200 grader ca 20 minuter eller till en innertemperatur av 72 grader.
Couscoussallad
- Fräs lök i olja tillsammans med rosmarin och chiliflakes tills att löken är mjuk. Tillsätt paprika och fräs ytterligare
- någon minut. Smaksätt med honung, citronskal och saft samt ajvar relish.
- Vänd ned couscousen och kycklingen och blanda runt salladen. Smaka av med salt. Toppa med grovt skuren mynta och persilja