Kryddig fläsksida med apelsin

POPULÄRT
Kryddig fläsksida med apelsin
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kryddig fläsksida med apelsin

14 ingredienser

30 m + 4 h i ugn

Vad sägs om en kryddig fläsksida som får smak av apelsin? Riktigt goda smaker som kommer göra sig fint som vintrig middag.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg fläsksida (med eller utan ben)
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 msk svartpeppar, nymald
  • 2 msk honung
  • 2 lagerblad, krossade
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk katrinplommon, fintärnat
  • 2 msk rapsolja
  • 1 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Gnid in fläsksidan med salt, peppar och olja.
  2. Tärna lök och chili fint och fräs i olja utan att det tar färg. Låt svalna och tillsätt sedan övriga ingredienser till en härlig kryddlag.
  3. Gnid in köttet med kryddlagen. Lägg i en ugnssäker form. Baka på 125 grader i 4 timmar.
  4. Låt svalna och skär i skivor.
  5. Värm sedan skivorna så att de blir lite krispiga på 225 grader i 10-15 minuter.