Kryddig aubergineröra med yoghurtsås
Kryddig aubergineröra med yoghurtsås
9 ingredienser
30 m
Kryddig aubergineröra med yoghurtsås och krossade valnötter kan bli en riktig favorit i vår.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 2 aubergines
- 2 msk olivolja (+ extra att ringla över)
- 1 msk harissa (2 msk om du gillar det starkt)
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 0,5 citron, saften
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 450 g grekisk yoghurt
- 10 g valnötter, krossade
- salt
Gör så här
- Skär auberginen i tärningar i önskad storlek. Du kan lämna skalet på eller skala auberginen beroende på dina preferenser.
- Värm upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme.
- Lägg i auberginetärningarna i stekpannan och stek dem i ca 10-20 minuter, eller tills de blir mjuka och gyllenbruna. Rör om då och då så att de steks jämnt.
- Mixa auberginen med harissa, vitlök, citronsaft och persilja.
- Bred ut yoghurten på en tallrik och lägg auberginen ovanpå. Strö över valnötterna och ringla över lite olja.
- Servera med ditt favoritbröd eller chips.